August 10, 2009

where brushpens go to die

16 comments:

Cameron Stewart said...

GORGEOUS. Beautiful drawing.

Ivica said...

Damn!

Miki said...

Njami...!

Otanocnaz said...

crazy stuff man, wish I could watch you ink!

Andy Ihnatko said...

I keep coming back to this post..._marvelous_ image.

Patrick Schoenmaker said...

This is just amazing. What a great picture!

jurica said...

o! a ja već skoro digao ruke od tebe kao još jednog štancatelja svega što se trenutno prodaje (mangoidnih izraza lica, drvenih poza i reduciranog crteža, na primjer).

jako, jako dobro! više pripovijeda i intrigira ova jedna ilustracija nego one tri stranice Marvel gluparija par postova prije.

nadam se da je dio nekog stripa...

gaudblogvrudaii said...

e jurice, mozda bi trebao nauciti bolje crtati pa onda komentirati...
Mozda bi za tebe bilo zdravije da ne posjecujes blog pun gluparija - manje bi se nervirao. Na sebe i druge.

jurica said...

> mozda bi trebao nauciti bolje
> crtati pa onda komentirati

nah. ja NIKAD ne bih naucio crtati dovoljno dobro da "smijem komentirati" Tončijeve crteže (pretpostavljam da bi za to trebao crtati jednako dobro?), pa da vježbam čitave dane do kraja života.

zanat je zanat, ali nije svatko ni za automehaničara.

ali rado ću udovoljiti zahtjevu da ne komentiram više na blogu, kako ne bih previše živcirao ostale posjetitelje.

oproštajno razmišljanje:

nije mi točno jasno čemu uopće služe komentari ako su dozvoljeni isključivo bezrezervni komplimenti, kao ni čemu služi pohvala ako ni sa čime ne uspoređuje?
osnova formiranja značenja riječi su binarne opozicije, nisu li? što znači riječ "odlično" ako nije odlično u odnosu na nešto što NIJE odlično?

ne kužim zašto se Tončijev rad, sad kad je etablirani profesionalac, i dalje treba komentirati kao da je tinejdžer koji je upravo prvi put smogao hrabrosti staviti neke početničke radove na internet?

tonci said...

fali tuzna muzika tu.

gaudblogvrudaii said...

Jurice, da bi ostavio komentar koji bi itko smatrao vrijednim (konstruktivnim, ako zelis - a to podrazumijeva i pozitivne i negativne komentare, ali s analitickim obrazlozenjima) potrebno ti je nesto vise znanja o materiji koju komentiras (to ne znaci da moras znati dobro crtati u ovom slucaju, ali moras puno znati o - crtanju). Tvoj komentar je subjektivni dojam, impresija o crtezu, a dojmova ima koliko i guzica. Shvacas li razliku?
Da bi ostavio komentar koji je nesto vise od osobne impresije (i kojeg ce ljudi onda shvatiti ozbiljno) moras biti u stanju analizirati ono sto komentiras, a da bi mogao analizirati, moras prvo uciti.

Sretno s poezijom!

(over and out)

dzuka said...

daria, brijes bezveze. svi (ili barem velika vecina) komentara su subjektivni dojmovi. a juricu stvarno nemres optuzit da je neznalica. i premda su meni super toncijeve table za marvel, ovaj crtez je jednostavno caroban!

gaudblogvrudaii said...

dzuka, naravno da je vecina komentara ovdje subjektivna, ali ne prodaju se svi s tonom kriticara (dakle, ono sto bi trebalo biti koliko-toliko objektivno, analiticki itd., da ne duljim).
A izgleda da po samim Juricinim kriterijima mogu njega (ili bilo koga drugog) optuziti za sto god hocu pozivajuci se na slobodu govora, interneta i drugog (blabla) - jer to su samo (subjektivni) komentari, zar ne?

hm...

Pretpostavljam da bi ti (ako te netko upita) znao objasniti sto je to super (ili ne) na toncijevim tablama. Tvoje "super" je subjektivan dojam, objasnjenje/analiza toga je - objektivan komentar koji se temelji na kolicini tvog znanja i iskustva. Sto manje znanja i iskustva, to manje objektivnosti. Sto manje sposobnosti (i alata) za analizu, to manju tezinu komentar ima (odnosno, ne shvaca ga se ozbiljno i kompetentno). Jednostavno. Odnosno, da budem postenija - pojednostavljeno.

tonci said...

pazljivije citat, dzuka- najbitnije je da jurica nije digao ruke od mene!

dzuka said...

ne znam kaj sam previdio, tonci.
i stvarno mi nije zelja se prepucavat s darijom. vjerovatno ju je iziritiro juricin djon-ton, pa se stavila u ulogu tvog advokata, a ja se upeco pa glumim juricinog.
al, ko sto kazes, najbitnije je da jurica nije digo ruke od tebe. ili na tebe! : )

Temnik said...

Ah, kakav crtez, kakav tus, stvarno je carobno... ili sto bi rekli preko okeana "marvelous"!